Eet lekker lokaal: vegetarische preparé van wortel en tomaat

West-Vlaanderen heeft heel wat te bieden. Ook als het op eten aankomt: van asperges tot zomerse bessen. Daarom zullen we vanaf nu om de week een recept delen dat 100% lokaal is. Want lokaal is gewoon lekker. Het eerste recept: vegetarische preparé van wortel en tomaat.

Ingrediënten

300 g wortelen
1 rode ui
50 g tomatenpuree
8 kleine augurkjes, fijngehakt
2 el zilveruitjes, fijngehakt
1 tomaat, ontveld en in fijne stukjes gesneden
Tabasco, naar smaak
1 el mayonaise
Scheut olijfolie
1 tl paprikapoeder
Cayennepeper Zout

Aan de slag

Schil en rasp de wortelen. Hak de rode ui in stukken.
Doe een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui tot deze glazig is. Doe er de geraspte wortelen bij. Laat op een laag vuur ongeveer 5 minuten garen. Kruid met paprikapoeder, cayennepeper en zout.
Haal de wortelen van het vuur en mix ze samen met de tomatenpuree fijn. Laat het mengsel afkoelen in de koelkast.
Werk de vegetarische preparé af met de augurkjes, zilveruitjes, de tomaatstukjes, wat tabasco, mayonaise en een snuifje zout. Er mag best wat pit in zitten!
Je kan deze vegetarische preparé enkele dagen in de koelkast in een afgesloten potje bewaren.

SERVEERTIP: Heerlijk op een huisgemaakt belegd broodje met wat rauwkost.