Voedselrijk serveert: drie borden om te ontdekken, genieten en delen

Lekker en gezond voedsel uit eigen buurt, sinds corona zijn we er allemaal nog veel meer mee bezig. Misschien ontdekte je ondertussen al enkele pareltjes in je gemeente, of misschien ging je op zoek maar miste je jouw favoriete lekkers in het aanbod. Wie weet kreeg je plots inspiratie “als we hier nu eens ….. , dan zou ik elke dag lokaal kopen & eten”. Misschien heb je een schitterend idee waarmee jouw favoriete ijsjeshoeve nog veel meer klanten over de vloer kan krijgen of heb je plots zin gekregen om een samentuin op te starten in jouw gemeente.

In corona-tijden is het niet zo makkelijk om samen rond de tafel te gaan zitten met wat medestanders om die ideeën of suggesties ook effectief uit te broeden. Daarom hebben wij met Voedselrijk een “coronaproof” manier gevonden om de inwoners van een aantal gemeentes in Voedselrijk toch met mekaar in gesprek te laten gaan rond lekker lokaal voedsel. In afwachting van het moment dat we weer écht samen aan tafel kunnen gaan tijdens een streekproef.

In Avelgem, Harelbeke, Kortrijk en Lendelede plaatsen we gedurende 2 maanden enkele Voedselrijk-panelen op een publieke plek. Je kan er je ei kwijt op een appeltje ;-).

Van harte welkom om er je bijdrage te leveren!

Waar en wanneer vind je de panelen?

Avelgem

20 januari – 30 maart

Bij volkstuin ‘Oeze Lochting’,

Doorniksesteenweg 128, Avelgem


Kortrijk

1 feb – 31 maart

Hoofdbibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30, 8500 Kortrijk, openingsuren op https://www2.kortrijk.be/bibliotheek


Lendelede

15 januari tot 30 maart

In de gang van de bibliotheek, A. Dassonvillelaan 5, 8860 Lendelede

Openingsuren: https://www.lendelede.be/adressen/bibliotheek

Harelbeke

1 februari tot 30 maart

Stadhuis Harelbeke Marktstraat 29, 8530 Harelbeke

Openingsuren: elke werkdag van 9 – 12u, woensdag van 14 – 17u, donderdag van 16 – 19u, vrijdag van 9 – 14u en elke 2de zaterdag van de maand van 9 – 12u