Voedselteam Avelgem in aantocht: lekker eten van dichtbij!

lokaal - basisvoeding - biologisch - eerlijk

Een voedselteam is een groep mensen uit dezelfde buurt die gezamenlijk en rechtstreeks basisvoedsel aankopen bij lokale (bio of natuur-)boeren en hun producten wekelijks afhalen in een gemeenschappelijk depot. Een voedselteam is dus een soort aankoopcollectief en een concreet alternatief voor wie sympathiseert met de kleinschalige voedselproductie.

Door het oprichten van lokale teams wil Voedselteams vzw de korte keten in Vlaanderen promoten, in de eerste plaats door de voedselkilometers tot een minimum te herleiden, maar ook door de lokale en kleinschalige voedselproductie zelf te stimuleren en het contact tussen boeren en consumenten te bevorderen.

Het aanbod varieert van team tot team en wordt volledig bepaald door de lokale producenten, die gescreend worden op allerhande kwaliteitscriteria. Zuivel, fruit, groenten, vlees,..., allemaal van lokale boeren en van gegarandeerde goede kwaliteit. Lekker eten van dichtbij dus!

Totnogtoe heeft Avelgem het zonder team moeten stellen maar daar komt binnenkort verandering in.

Een enthousiast en stevig groepje vrijwilligers nam het heft in eigen handen en deed al het nodige om een vlotte start mogelijk te maken.

Wij nodigen iedereen die graag wil aansluiten uit op de startavond die wordt georganiseerd op donderdag 21 november in het Ganzenhof te Avelgem om 20 u.

Enkele producenten komen zich persoonlijk voorstellen oa Hertenboerderij De Bouvrie. Daarnaast wordt natuurlijk ook uitleg voorzien over hoe het allemaal werkt.

Dus heb je een zwak voor gezonde voeding? Weet je graag waar je voedsel vandaan komt? Kies je voor duurzame landbouw en milieubewuste boeren? Wil je geen extra kilometers tussen je bord en je voedsel? Dan is dit zeker iets voor jou!

Kom dus luisteren, ontdek er alles over en doe mee!

Meer info? Bezoek de Facebookpagina op https://www.facebook.com/voedselteam regioavelgem/, surf naar www.voedselteams.be of contacteer ons via avelgem@voedselteams.be of jan@voedselteams.be.

Praktisch
21/11/2019
20:00 - 22:00
Bosstraat, Avelgem