Theatervoorstelling ZWINS - naar ‘Varkens/Boeren’ van Johan Simons en Tom Blokdijk

ZWINS is een theatervoorstelling over de varkenssector.

Een varkenshouderij. Twee vrouwen op de dorpel. Of staan ze met hun rug tegen de muur? Stoppen is verliezen. Er is maar één weg en ’t is vooruit, ’t zijn maar de kiekens die achteruit scharten.Ge peist niet, ge doet voort. Want worsten groeien niet aan bomen en melk komt niet uit een doze. Ge zijt ermee getrouwd, met je stiel.l. We hebben ons veel moeten ontzeggen. Tegenslagen heb je overal, een boer spartelt alleen wat langer dan een ander. Smakelijk fileren ze hun biotoop en de industrie errond. Ze wroeten zich door een stal vol regels, papieren en perceptie, en natuurlijk varkens, voeders en stront. Maar ze houden zich trots recht, met een ziel voor de stiel.

Theatermakery Het Eenzame Westen ging de boer op en interviewde verschillende betrokkenen uit de varkenssector. Dat rijke materiaal vormt de basis voor deze eerste eigen tekst. Een tragikomische voorstelling, verstaanbaar tot ver buiten het Zwevegemse grondgebied!

Een ticket kost 15 euro. Je kan reserveren via https://webshopzwevegem.recreatex.be/. Voor groepsreservatie mail je beter naar admin@heteenzamewesten.be. Wil je contact opnemen met de organisatie? Surf dan naar https://webshopzwevegem.recreatex.be.

Praktisch
20/09/2019
20:30 - 22:00
Moenstraat, Sint-Denijs
Meer informatie