Granen en peulvruchten: de ingrediënten van een gezond verdienmodel?

Na het succes van onze meeting in Vlaams-Brabant herhalen we dit event voor de regio West- en Oost-Vlaanderen. Tijdens dit online netwerkevent krijg je als ondernemer beter zicht op vraag en aanbod van granen en peulvruchten in de regio West- en Oost-Vlaanderen. Via het platform ‘Conversation Starter’ kan je vooraf het profiel van de andere deelnemers verkennen zodat je die avond gericht 1-op-1 kan netwerken.

We brengen de avond op gang met enkele getuigenissen van ondernemers die al ervaring hebben met regionale partnerschappen tijdens het WEBFORUM. We gaan in gesprek met Leen Vanoverbeke die samen met haar man Hans Gheldof quinoa produceert voor onder andere Colruyt en met Bram Van Looveren van Casibeans, een bedrijf dat handelt in peulvruchten en sinds enkele jaren met Vlaamse landbouwers samenwerkt voor de productie van lokale rode bonen.

Met dit event spelen we in op de groeiende interesse voor de consumptie van granen en peulvruchten van eigen bodem. Granen zijn een belangrijke basis van onze voeding en peulvruchten krijgen steeds meer aandacht als eiwitbron. Beide gewassen passen bovendien in een duurzaam teeltplan en een gezond dieet.

Deze avond wordt ingeleid door Nele Lauwers van Boerenbond en Generation Food.

Meer info en inschrijven via https://www.generationfood.be/...

Praktisch
24/02/2021
19:30 - 22:00
,
Meer informatie