Boerenmarkt | Lekker eten via de FAIRE keten

Heb je nog geen plannen voor het weekend van 5-6 oktober? Geen nood. Niets leukers dan met de familie of vrienden een bezoekje brengen aan de boerenmarkt op zondagnamiddag tussen 14.00u. en 18.00u. Je kan er je voorraad gezonde groenten, fruit, boter, kaas, paté, eieren… rechtstreeks van bij de boer opslaan. Ook artisanaal gemaakte chocolade en ijsjes mogen niet ontbreken. En natuurlijk zijn ook FairTrade producten uit het Zuiden te koop op de stand van de Wereldwinkel.

Maar er is nog zoveel meer om te genieten van deze dag. Op het kookeiland zorgen de Waregemse compostmeesters voor kookdemonstraties met restjes en om 16.30u. strijden twee Waregemse koks er om de titel van "FairTrade kok" in een stomende kookbattle. Wie weet kan jij een plaatsje in de jury bemachtigen.

De kinderen kunnen zich dan weer creatief uitleven met chocolade of een (h)eerlijk sapje trappen op de sapjesfiets.

In de FairTrade bar kan je genieten van een (h)eerlijke kop koffie, een glaasje wijn, een eerlijk Belgisch biertje of een lekker Zuiderse fruitsap, een appelsapje van bij de lokale boer of een lekker stukje taart.

De boerenmarkt sluit aan op de braderie in het centrum die met het thema nostalgie enkele oude tractors naar het centrum brengt.

De boerenmarkt komt tot stand uit de samenwerking van Stad Waregem, de FairTrade trekkersgroep, de Wereldwinkel, Landelijke Gilde en KVLV.

Praktisch
06/10/2019
14:00 - 18:00
Markt, Waregem